Spot opening 2011

Teitur, KT Tunstall, Blood Sweat Drum’n’Bass med flere
Spot Festival-åbning, Bispetorv, Aarhus,
torsdag d. 26. maj 2011

 

 

 

 

 

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt for Gaffa – Foto: Per Lange

Lang, alsidig og generelt vellykket åbningsaften på Spot

Spot Festival finder sted fredag og lørdag, men den officielle åbning bliver altid afviklet torsdag aften. De sidste mange år har denne fundet sted i Musikhuset Aarhus, men i år var åbningen – under titlen Blue Spot – rykket ud i det fri på Bispetorv og var ganske gratis. For denne gestus takkede vejrguderne med at åbne sluserne massivt over Aarhus midtby, da festivalleder Gunnar Madsen klokken 19.15 bød velkommen med en historisk kort tale. Af samme grund var pladsen næsten tom, men den skulle heldigvis blive næsten fyldt i løbet af aftenen, hvor regnvejret lykkeligt nok hørte op efter en halv times tid.

Musikprogrammet viste sig at være noget af en maratonpræstation på tre en halv time, og der var noget for snart sagt enhver smag….

Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band med gæster ****

Herefter var det tid til Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band, et bigband med elektroniske elementer. Så meget drum’n’bass er der egentlig ikke i dem, hvis man tænker live-drum’n’bass som det, F.U.K.T. leverer, men det er i hvert fald et bigband med en solid blæser- og rytmesektion (henholdsvis 14 og ni personer) og to stærke sangerinder i Gunhold Overegseth og Turid Guldin.  De to damer fik dog kun lov at synge lead-vokal på en sang hver, idet der også skulle gøres plads til de tre gæstesolister, Asbjørn Toftdahl fra Aarhus-gruppen Asbjorn And The Strange Ears, Julie Maria samt Silas Bjerregaard fra Turboweekend, der alle sang egne sange.

Asbjørn Toftdahl var den yngste og mindst kendte, men var helt afslappet på scenen, udviste stor karisma og kom langt ud over scenekanten – og så har han en smuk, let melankolsk stemme ikke helt ulig Teitur. Der var med andre ord dømt masser af X Factor i ordets bedste betydning, og den groovy sang “Strange Ears” var decideret god. Han og Asbjorn And The Strange Ears skal nok blive til noget.

Julie Maria leverede også en fin præstation med to af sine poetiske, dansksprogede sange, inden Silas Bjerregaard satte trumf på med sin stærke, udtrysksfylde vokal. Han fremførte blandt andet Turboweekend-hittet “Trouble Is”, som bigbandet overraskende havde sat ned i tempo og spillede noget mere tilbagelænet end originalgruppen – men sangen holdt stadig.

Teitur og KT Tunsall til SPOT-åbning. Foto: Tue Juelsbo

SPOT HJEMMESIDEN:

SPOT Festival 2011 blev skudt i gang på Bispetorv med blandt andet Blood Sweat Drum ’n’ Bass og Teitur.
Big Band med mere
Næste band var Blood Sweat Drum ’n’ Bass, der tager big band-musik til et helt nyt niveau – under kyndig ledelse af dirigent Jens Christian ”Chappe” Jensen. Til lejligheden havde de allieret sig med en række solister blandt dem var Asbjørn Toftdahl fra Asbjørn & The Strange Eats og Julie Maria begge gjorde det godt, og fik deres sange fortolket på nye måder. Begejstringen var dog størst, da Turboweekends forsanger Silas Bjerregaard gik på scenen og fik fortolket ”Colors” og ”Trouble is”. Han tog scenen, som var det kun hans og fik publikum med.