Mikkelborg/Sheridan 2015

/

Mageløs koncert af aarhusiansk big band med Palle Mikkelborg som gæstestjerne

Kunstnersamarbejdet fungerer både live og på pladen ‘In the Spirit of’.

CHRISTIAN MUNCH-HANSEN

Anmeldelse: Vinterjazz     5 af 6 stjerner

Blood Sweat Drum + Bass med Palle Mikkelborg og Mike Sheridan. Stars. Vordingborg. Søndag.

Med en suggestiv åbning af lokkende klange fik det store og hippe aarhusianske bigband Blood Sweat Drum + Bass gæstestjernen Palle Mikkelborg på scenen med sin himmelkyssende og luftpudebløde trompet.

Og så kan det ellers være, at dette udvidede bigband på mere end 20 musikere – herunder både blæsergruppe, enorm rytmesektion med bas, to trommeslagere og perkussion samt flere keyboardspillere og elektroniske lydmagere – åbnede for sluserne.

Intet bigband herhjemme kombinerer på samme måde indtryk fra jazz, groovy populærmusik, electronica og verdensmusikalsk fusion.

Lysende stunder

De første 45 minutter af den halvanden time lange koncert var mageløse, men også med lysende stunder efterfølgende.

Fremragende lyd, de mindste nuancer hørbare i Stars’ glimrende sal. Et fletværk af varieret musik fra saftige grooves til drømmeklange bl.a. i satserne ’Electric Red’, ’Yellow’, ’Blue’ og ’Indigo’ fra Mikkelborgs ’Aura’-suite under kyndig ledelse af dirigent og arrangør Christian ’Chappe’ Jensen.

Og der var brus i sangerinden Turid Guldins ’Laid Back’ med pingpong-horn og en eksplosiv saxofonsolo af Jacob Danielsen.

Intensiteten var så stærk, at publikum undlod at klappe i den efterfølgende stilhed.

Aftenens anden gæst, elektronisk musiker Mike Sheridan, var lidt på mellemhånd med en rolle, der bedst kom til udtryk i de porøse intermezzi med Mikkelborg, hvor han benyttede sit forunderlige glasspil, et tangentinstrument, hvis lyde frembringes ved, at man stryger på glasstave med våde fingre og fremkalder en blødt resonerende klangverden.

Læs hele anmeldelsen her

Et par avisudklip mere: