with Bilal & Static 2012

Anmeldelse / Live / Lørdag d. 08-09-2012 kl. 00:07
Ujazz, VoxHall og Atlas, Aarhus, torsdag d. 6. september 2012

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt
Foto: Simon Skipper Christiansen, http://www.simonskipper.dk

Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band feat. DJ Static, Vectral & Bilal Ershed, VoxHall

Efter det 12-dobbelte klaverangreb på Atlas skyndte jeg mig ind på VoxHall, hvor Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band allerede var i fuld gang. Gruppen er, som navnet siger, et bigband, der har særlig fokus på trommer og bas med to trommeslagere og to bassister og er også inspireret af den ofte elektroniske drum’n’bass-scene. Gruppen har desuden to faste sangerinder. Denne aften havde gruppen allieret sig med videokunstneren Vectral, hvis visuals desværre var lidt svære at se på bagscenen bag de 24 bandmedlemmer og de mange lys på scenen.

Musikalsk var aftenens gæster først oud-spilleren Bilal Ershed, der, som bandleder Jens Christian “Chappe”Jensen sagde, kom fra Kirke Hyllinge – og Palæstina. Ersheds oud-spil var hjerteskærende smukt og gav den ellers saftige musik en umiskendelig melankolsk, arabisk klang. Ershed var solist i to numre, som var en ren, vederkvægende fornøjelse.

Musikalsk var der derpå dømt noget af et stilskift, da DJ Static indtog dj-pulten midt på scenen og begyndte at vise sine imponerende scratch-evner. DJ Static har netop udgivet sit første soloalbum “Rolig Under Pres” med gæsteoptrædener fra en lang række danske og enkelte internationale rappere og sangere. Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band står for en stor del af musikken på albummet, og derfor var det oplagt, at konstellationen gav os nogle numre fra “Rolig Under Pres”. DJ Static havde også medbragt et par af rapperne fra albummet, nemlig Nat Ill og Per Vers. Sidstnævnte kunne i sin rap klokken 23.45 fortælle, at albummet var gået direkte ind på førstepladsen på hitlisten, selvom dette først var officielt fra midnat – så vi måtte endelig ikke sige det til vores Facebook-venner.

Nyheden om hitlistesuccesen satte humøret yderligere i vejret, og alt i alt var Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band med gæster noget af en kraftpræstation, der meget passende sluttede med en pladereception for bandets spritnye album “On The Road To Damascus”. Tillykke!

Anmeldelse af koncert på Fermaten Herning